Hundebarnehage

Siden høsten 2013 har hatt hundebarnehage her på Labben Hundepensjonat. Har du dårlig samvittighet for at hunden din er mye alene på dagtid eller ønsker å sosialisere hunden mer med andre hunder?

Vi tilbyr egen «barnehage» hvor hunden din er hos oss på dagtid, den leveres om morgenen og hentes på ettermiddagen. Hos oss får den selskap av mange andre hunder, mye lek og kos i løpet av dagen!

I hundebarnehagen er vi avhengige av å ha hunder som går godt overens med andre hunder, vi tar derfor ikke imot aggressive eller veldig dominante hunder.

Se egen oversikt over åpningstider og priser

Send oss en mail hvis du er interessert.


Mattilsynet på uvarslet rutinebesøk

For en ukes tid siden hadde vi besøk fra Mattilsynet som kom innom på et uvarslet rutinebesøk. Og ikke overraskende fant de ingenting å sette fingeren på, orden og renslighet var på plass, og rutiner rundt foring og medisinering etter forskriftene.

Vi har lagt ut rapporten dersom noen vil ta en titt. Konklusjonen etter årets besøk var igjen at det ikke var avdekket noen forhold som krevde tiltak fra vår side..

Rapporten finnes her.


Kløv til hunden din?

Labben Hundepensjonat er forhandler av produkter fra Non-stop Dogwear og vi kan nå skaffe Amundsen Kløv til din hund. Sjekk størrelse og kontakt oss i dag for pris på dette produktet.

S M L XL
Bredde* 66 cm 69 cm 74 cm 83 cm
Kiloanvisning 15-28 kg 24-35 kg 30-40 kg 38+ kg
Raseeksempler** – Border Collie
– Springer Spaniel
– Retriever
– Setter
– Husky (tispe)
– Schäfer
– Boxer
– Rottweiler
– Berner Sennen

Kløvenes bredeste punkt, målt påinnsiden avkløven. Målet viser hvorlangt ned på albuespissen kløvenvil komme på hunden din. Målhunden fra den ene albuespissen,over ryggen og ned til den andre albuespissen. Kløven bør gå ned til albuen på hunden din.

** Dette er kun veiledende eksempler på raser, man må også vurdere hundens kjønn og om den er stor/liten i rasen sin.

Pakking av kløv

Pakk det tyngste foran, lavt og inn mot hunden slik at hovedvekten ligger over skuldrene. Legg kløven over låret ditt og fordel vekten likt på hver side, samtidig kan du kjenne at ingen harde eller skarpe gjenstander trykker mot ryggen til hunden. Når hunden er ferdig utvokst kan du starte forsiktig med å venne hunden til å gå med kløv. Øk tyngden i kløven og lengden på turene ettersom hunden blir mer erfaren og trent. En erfaren og godt trent hund kan bære ca.30-50% av sin egen kroppsvekt.

Tips og råd om tilpasning av kløven

BUKGJORD [A] OG BRYSTPLATE [B]:Nonstop har utviklet en ny brystplate til kløven. Denne brystplaten festes under brystet/ buken og består av to beskyttede klips. Dette festesystemet gjør at kløven sitter stabilt, samtidig som kløven lett kan tas av og på hunden. Brystplaten tilpasses enkelt hundens størrelse med fire reimer på innsiden av lokket [A]. Bukgjordene må ikke strammes for mye, det er særlig viktig på den bakerste reimen som går under buken. Du skal ha mulighet til å enkelt stikke to fingre under reima slik at hunden har pusterom.

HALSEN [C]:Halsen kan enkelt justeres med to klips. Sørg for at halsen strammes, slik at kløven holder seg opp mot nakken og ikke blir dratt bakover på ryggen.

LOKK OG VESKER: Kløven er laget i slitesterk rip-stopp forsterket med kraftig 1000 D cordura. Kløvveskene er romslige med praktisk rulleåpning og lokket har fire lommer. Dette gjør kløven enkel å pakke, og man har mange justeringsmulighet hvis kløven er ustabil på hunden.

STABILISERINGSREIMER [D]:Under lokket er to stabiliseringsreimer festet i kantene på sideveskene. Disse reimene skal strammes slik at kløven hever seg 3-5 cm ut fra hundens albuledd. Ved å heve kløven hindrer man gnagsår, men hvis man strammer for mye kan kløven bli ustabil.

BAKSTYKKE [E]: Bak kløven er det et bakstykke hvor man kan feste kobbel. Med dette bevegelige festet glir ikke kløven så lett over til siden,eller fremover i bratt og ulendt terreng. Ønsker du at hunden skal trekke, kan kløven fungere som en sele når man fester kobbelet her.


Har du sett denne?

Lik og del oss på Facebook. Og bli samtidig med i trekning av gavekort på kr. 2000,- som kan benyttes til utstyr eller opphold på Labben Hundehotell.

Vi har allerede over 11 000 visninger av denne videoen på Youtube nå! Del den med dine venner på Facebook. Den heldige vinneren blir trukket 1. juni.

Her kan du se videoen om Igor:


Labben med hyggelig omtale hos TV2 og Romerikes Blad

Labben Hundehotell har fått hyggelig oppmerksomhet og omtale i media den siste tiden.

I forbindelse med nyttårsfeiringen, og det faktum at mange hunder er livredde for alt fyrverkeriet, ble vi omtalt både i en reportasje fra TV2 og i en artikkel i Romerikes Blad.

Hos oss er det ikke noe fyrverkeri, og mange hundeeiere hadde forhåndsbetilt plass til sine firbeinte venner for at de skulle kunne ha en nyttårsaften i fred og ro.

Se Reportasje fra TV2
Se artikkel fra Romerikes Blad


Norsk Kennel Klub med artikkel om Labben Hundepensjonat

NKK hadde for en stund tilbake en fin artikkel om Labben Hundepensjonat på sin nettside.

Med utgangspunkt i det stadig økende behovet for pensjonatplass spesielt i ferieperioden vinklet de denne artikkelen rundt vår daglig drift av Labben Hundepensjonat.

Vi synes artikkelen var fin og synes den gir et bra bilde av vår virksomhet.


Mattilsynet på Besøk

Mattilsynet var på inspeksjon hos oss i juli 2012, og kontrollerte en rekke viktige punkter uten å ha en eneste bemerkning. Dette gjaldt antall hunder totalt, foring og renslighetsrutiner, kontroll av vaksinasjonsstatus m.m.

Det ble også gjennomført en grundig kontroll av uteområdene og våre rutiner for renhold av disse. Konklusjonen etter besøker var et det ikke var avdekket noen forhold som krevde tiltak fra vår side.

Vi har lagt ut en kopi av tilsynsrapporten dersom noen vil lese den.