Labben Hundepensjonat er forhandler av produkter fra Non-stop Dogwear og vi kan nå skaffe Amundsen Kløv til din hund. Sjekk størrelse og kontakt oss i dag for pris på dette produktet.

S M L XL
Bredde* 66 cm 69 cm 74 cm 83 cm
Kiloanvisning 15-28 kg 24-35 kg 30-40 kg 38+ kg
Raseeksempler** – Border Collie
– Springer Spaniel
– Retriever
– Setter
– Husky (tispe)
– Schäfer
– Boxer
– Rottweiler
– Berner Sennen

Kløvenes bredeste punkt, målt påinnsiden avkløven. Målet viser hvorlangt ned på albuespissen kløvenvil komme på hunden din. Målhunden fra den ene albuespissen,over ryggen og ned til den andre albuespissen. Kløven bør gå ned til albuen på hunden din.

** Dette er kun veiledende eksempler på raser, man må også vurdere hundens kjønn og om den er stor/liten i rasen sin.

Pakking av kløv

Pakk det tyngste foran, lavt og inn mot hunden slik at hovedvekten ligger over skuldrene. Legg kløven over låret ditt og fordel vekten likt på hver side, samtidig kan du kjenne at ingen harde eller skarpe gjenstander trykker mot ryggen til hunden. Når hunden er ferdig utvokst kan du starte forsiktig med å venne hunden til å gå med kløv. Øk tyngden i kløven og lengden på turene ettersom hunden blir mer erfaren og trent. En erfaren og godt trent hund kan bære ca.30-50% av sin egen kroppsvekt.

Tips og råd om tilpasning av kløven

BUKGJORD [A] OG BRYSTPLATE [B]:Nonstop har utviklet en ny brystplate til kløven. Denne brystplaten festes under brystet/ buken og består av to beskyttede klips. Dette festesystemet gjør at kløven sitter stabilt, samtidig som kløven lett kan tas av og på hunden. Brystplaten tilpasses enkelt hundens størrelse med fire reimer på innsiden av lokket [A]. Bukgjordene må ikke strammes for mye, det er særlig viktig på den bakerste reimen som går under buken. Du skal ha mulighet til å enkelt stikke to fingre under reima slik at hunden har pusterom.

HALSEN [C]:Halsen kan enkelt justeres med to klips. Sørg for at halsen strammes, slik at kløven holder seg opp mot nakken og ikke blir dratt bakover på ryggen.

LOKK OG VESKER: Kløven er laget i slitesterk rip-stopp forsterket med kraftig 1000 D cordura. Kløvveskene er romslige med praktisk rulleåpning og lokket har fire lommer. Dette gjør kløven enkel å pakke, og man har mange justeringsmulighet hvis kløven er ustabil på hunden.

STABILISERINGSREIMER [D]:Under lokket er to stabiliseringsreimer festet i kantene på sideveskene. Disse reimene skal strammes slik at kløven hever seg 3-5 cm ut fra hundens albuledd. Ved å heve kløven hindrer man gnagsår, men hvis man strammer for mye kan kløven bli ustabil.

BAKSTYKKE [E]: Bak kløven er det et bakstykke hvor man kan feste kobbel. Med dette bevegelige festet glir ikke kløven så lett over til siden,eller fremover i bratt og ulendt terreng. Ønsker du at hunden skal trekke, kan kløven fungere som en sele når man fester kobbelet her.